Pivovarské kvasnice

Sušené pivovarské kvasnice jsou zcela přírodní produkt,  bez přídavků chemie.

Pivovarské kvasnice jsou vedlejším produktem při výrobě piva. Během kvašení, když se cukr mění na alkohol, se kvasnice v nádržích velmi rychle množí, postupně klesají ke dnu. Dochází k takzvanému „odstřelu“, kdy se usazené kvasnice odpouštějí . Takto získané kvasnice se suší. Lisují se do tablet, vloček nebo se používají jako prášek, který se nejlépe rozpouští a váže na další suroviny při výrobě krmných směsí.

 

Obsahují vitamíny skupiny B, bílkoviny, minerály a stopové prvky. Podílí se na látkové výměně proteinů, tuků a uhlohydrátů. Jsou i zdrojem vysoce stravitelných bílkovin a dalších biologicky účinných látek. Nejsou kontaminovány hormony antibiotiky a jinými škodlivými látkami. Pivovarské kvasnice plně odpovídají záměru biologického krmiva.

Jak kvasnice působí ?

  • přibývání na váze
  • kvasnice zvyšují příjem krmiva, zejména objemných krmiv jako je seno a senáž
  • je možné je použít v kritických obdobích jako je rekonvalescence po prodělané nemoci (všeobecně), před a po zátěži - sportovní výkon – závody
  • pro zlepšení života - schopnosti mláďat po narození
  • jakož i pro doplnění krmné dávky rodičů v době reprodukce
  • mají vliv na kvalitu kůže, srsti a peří
  • odpuzuje hmyz (klíšťata, ovádi)

1 kg 50 Kč